Розроблено новий метод для швидкої деградації антибіотиків

10.09.2019

Розроблено новий метод для швидкої деградації антибіотиків

Китайські дослідники розробили новий метод для ефективної і швидкої деградації антибіотиків. Про це повідомили в Інституті технологічної біології і сільськогосподарської інженерії Академії наук Китаю, розташованому в місті Хефей, провінції Аньхой, Східний Китай.

Стічні води лікарень, фармацевтичних заводів і ферм по вирощуванню риби та продуктів водного промислу часто містять велику кількість антибіотиків, що може серйозно загрожувати екологічному балансу природи і здоров'ю людини.

Старший науковий співробітник зазначеного інституту Хуан Цин запропонував варіант із застосуванням технології холодної плазми для утилізації стічних вод і деградації антибіотиків.

Дослідження показало, що озон, що виробляється плазмою при використанні "плазмової біотехнології", здатний дефторувати нороксин, що призводить до ефективної і швидкої деградації цього виду протимікробних засобів. Метод виявився ефективним і для утилізації стічних вод з вмістом інших видів антибіотиків, включаючи терраміцин, тетрациклін, доксициклін, ауреоміцин й інші антибіотики.

Новий метод для деградації антибіотиків в стічних водах вважається економічним і легким у впровадженні. До того ж його застосування не загрожує вторинним забрудненням.

За даними: Сіньхуа

 

Повернутися до списку новин