АВЛУ підтримує зміни порядку 1130

16.09.2019

АВЛУ підтримує зміни порядку 1130

Асоціація «Виробники ліків України» (далі — АВЛУ) підтримала зміни до Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики.

Так, у своєму зверненні до МОЗ та Держлікслужби АВЛУ відзначає, що проект містить низку прогресивних норм, які спрямовані на реальну гармонізацію законодавства України із законодавством ЄС, та потребують затвердження.

Асоціація погоджується з позицією розробників, яка викладена у супровідних документах до проекту, що після впровадження проекту акта очікується:
   • посилення контролю за якістю лікарських засобів;
   • недопущення виробництва лікарських засобів невідповідної якості;
   • cтворення умов, що гарантують надходження на національний ринок України тільки якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, що вироблені відповідно до вимог стандартів і є запорукою захисту здоров’я і життя громадян та безпеки держави в цілому.

В АВЛУ вважають, що доопрацювання декількох дискусійних положень проекту можливе на стадії громадського обговорення в робочому порядку, за встановленою регуляторною процедурою, та не є перешкодою для подальшого погодження проекту, за результатами якого документ може бути затверджений.

За матеріалами: АПТЕКА

 

 

Повернутися до списку новин