Семінар «Ризик орієнтований підхід в кваліфікації аналітичного обладнання. Кваліфікація рідинних хроматографів. Кваліфікація хроматографічних колонок для ВЕРХ, вибір аналогічної колонки. Належна практика при проведенні випробувань методом ВЕРХ»

15.02.2019

Відбувся семінар «Ризик орієнтований підхід в кваліфікації аналітичного обладнання»

13-14 лютого команда ДП «УФІЯ» провела семінар «Ризик орієнтований підхід в кваліфікації аналітичного обладнання. Кваліфікація рідинних хроматографів. Кваліфікація хроматографічних колонок для ВЕРХ, вибір аналогічної колонки. Належна практика при проведенні випробувань методом ВЕРХ». В якості тренера виступив відомий фахівець з багаторічним стажем Олександр Сиротчук, завідувач відділом ФХМА ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції».

В рамках дводенного семінару слухачі отримали систематизовану інформацію стосовно вимог GMP щодо хроматографічних систем, їх кваліфікації, обслуговування, документування кваліфікаційних випробувань. Було розглянутою теорію рідинної хроматографії та застосування правил належної лабораторної практики в хроматографії, вимоги ISO 17025, підхід фармакопеї США, EDQM, проблематика оцінки ризиків при кваліфікації обладнання й багато іншого. Слухачі мала змогу на конкретних прикладах та кейсах відпрацювати практичні навички вибору еквівалентної хроматографічної колонки та проведення процесу кваліфікації колонок та реактивів.

Лектор також приділив увагу питанням розвитку сучасної рідинної хроматографії та принципам переходу від HPLC до UHPLC.

Учасники семінару, серед яких професіонали фармацевтичної галузі, також мали нагоду обговорити та вирішити проблемні питання, що виникали в їх практиці, як з лектором, так і з колегами.

По закінченню семінару слухачі отримали сертифікати, що підтверджують опановані компетенції.

           

 

 

Повернутися до списку новин