Відбувся семінар-практикум: «Обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я»

24.09.2019

Відбувся семінар-практикум: «Обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я»

24 вересня команда ДП «УФІЯ» за підтримки Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) провела семінар-практикум «Обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в закладах охорони здоров’я. Дотримання ліцензійних умов у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Ліцензування діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Доповідачами виступили заступник начальника Управління – начальник відділу ліцензування діяльності з обігу підконтрольних речовин Управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Держлікслужби Надія Лисенко та головний спеціаліст відділу контролю за дотриманням ліцензійних умов діяльності з обігу підконтрольних речовин Управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Держлікслужби Тетяна Загородна.

Надія Лисенко почала свій виступ з детального розгляду чинного законодавство у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин. Доповідачка докладно зупинилася на питанні отримання ліцензії та ліцензійних умовах, включно з вимогами до документів. Пані Лисенко приділила значну увагу вимогам до персоналу та Порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я.

Тетяна Загородна розповіла про принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, безпосередні аспекти проходження перевірок. Вона навела різноманітні приклади найбільш поширених порушень вимог ліцензійних умов під час здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що були виявлені в рамках перевірок. На вказаних конкретних прикладах доповідач поінформувала щодо законодавчих вимог та можливих дій з метою недопущення й уникнення відповідних порушень.

Захід відбувся зі жвавим обговоренням, великою кількістю практичних питань та відкритою дискусією щодо проблемних моментів. Учасник відзначили продуктивність та висловили необхідність подальшого проведення таких зустрічей з метою обговорення актуальної проблематики обігу підконтрольних речовин.

         

 

Повернутися до списку новин