Відбувся семінар «Належна практика в лабораторіях з контролю якості лікарських засобів»

14.11.2019

Відбувся семінар «Належна практика в лабораторіях з контролю якості лікарських засобів»

12-13 листопада команда ДП «УФІЯ» організувала та провела семінар «Належна практика в лабораторіях з контролю якості лікарських засобів». Лекторами виступили кандидат фармацевтичних наук Олена Зіміна та уповноважена особа з якості ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції» Тетяна Манілевич.

У рамках заходу слухачі в доступній і фаховій формі отримали інформацію щодо основних вимоги належних практик (GMP) до лабораторій ВКЯ. Авторський семінар побудовано на теоретичному і практичному тлумаченні вимог GMP до систем менеджменту якості лабораторій з контролю якості

Зокрема розглядалися принципи вдосконалення системи менеджменту якості лабораторії з контролю якості лікарських засобів, які складають нормативна документація (ISO 17025, ISO 7870, EDQM, WHO, GMP), цілісність і гнучкість системи менеджменту якості (СМЯ), підхід на основі оцінки ризиків тощо.

Слухачі отримали систематизовану інформацію про прилади, обладнання та простежуваність вимірювань, ознайомилися із внутрішньою нормативною документацією щодо використання приладів і обладнання, отримали приклади (шаблони) необхідної документації (протоколи кваліфікації, ООS, ООТ, тощо) та рекомендації щодо її коректної підготовки заповнення.

По завершенню семінару учасники отримали відповідні сертифікати.

       

 

Повернутися до списку новин