Cемінар «GMP для інженерних служб та проектантів»

01.10.2018

Відбувся семінар «GMP для інженерних служб та проектантів»

27-28 вересня у ДП УФІЯ пройшов семінар «GMP для інженерних служб та проектантів». Навчання проводив тренери з багаторічним виробничим й аудиторським досвідом, консультант GMP/GDP Денис Островной.

У рамках курсу слухачі в доступній і фаховій формі отримали інформацію щодо основних аспектів проектування, монтажу, кваліфікації та експлуатації сервісних систем (чистих приміщень, води очищеної, води для ін`єкцій, чистого пару та стиснутого повітря) на фармацевтичному підприємстві.

Протягом двох насичених навчальних днів учасники на практичних прикладах знайомилися із шляхами виконання вимог GMP при проектуванні, проведенні монтажних робіт, кваліфікації та експлуатації: чистих приміщень, систем отримання та розподілу води очищеної, води для ін`єкцій, чистого пару та стиснутого повітря. Обговорювалися питання проведення аналізу ризиків, кваліфікації, моніторингу, інспектування, управління змінами та відхиленнями. Зокрема, лектор активно ділився власними спостереженнями та досвідом отриманими в рамках відвідин більш ніж 90 фармацевтичних виробництв.

Пан Островний приділив значну увагу саме практичним аспектам, з ілюстративними прикладами, конкретними кейсами і задачами. Виконуючи завдання учасники семінару отримали можливість практично опанувати та закріпити знання та навички з Належної інженерної практики (Good Engineering Practice).

Учасники семінару, серед яких ​​​професіонали ​​фармацевтичної​ ​галузі, також мали нагоду ​​обговорити та вирішити спірні ​​питання, проблемні випадки, що виникали в їх практиці, як з лектором, так і з колегами.

По закінченню семінару слухачі отримали сертифікати, що підтверджують опановані компетенції.

            

 

Повернутися до списку новин