В США дрон здійснив першу доставку рецептурних препаратів

08.11.2019

В США дрон здійснив першу доставку рецептурних препаратів

Американська компанія UPS (United Parcel Service Inc) здійснила першу доставку рецептурних препаратів з аптеки компанії CVS Health Corp за допомогою дрона.

Оператор дронів Flight Forward – новий підрозділ UPS, здійснив поставку в місті Кері (штат Північна Кароліна) до помешкання пацієнта, а також до будинку для осіб похилого віку.

Як говориться в заяві UPS і CVS, це перша і поки єдина доставка рецептурних препаратів по програмі, що отримала схвалення Федеральним управлінням цивільної авіації США (FAA). Доставка товарів за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в США поки не врегульована в повній мірі. Очікується, що нормативна база відносно застосування БПЛА в повітряному просторі США з'явиться не раніше 2021 року.

«Ми бачимо великий потенціал у доставці безпілотниками в сільські громади, де потрібні життєво важливі препарати, а споживачі часом не мають зручного доступ до наших закладів», ‒ заявив Кевін Гуріакан, президент CVS Pharmacy.

У вересні 2019 року UPS стала першою компанією, що отримала сертифікат FAA на застосування дронів. Компанія має право стягувати плату за доставки продукції за допомогою БПЛА і задіяти стільки дронів, скільки необхідно для задоволення попиту.

Flight Forward і стартап Matternet уклали угоду про постачання за допомогою дронів біоматеріалів в окремі медичні центри в США.

Wing, оператор безпілотників, що належить материнській компанії Alphabet Inc, співпрацює з Walgreens та FedEx Corp для впровадження пілотного проекту з доставки в Крістіансбурзі, штат Вірджинія.

Джерело: www.reuters.com

 

Повернутися до списку новин