Цінове регулювання медичних виробів буде скасовано

14.06.2018

Цінове регулювання медичних виробів буде скасовано

За повідомленням Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» (далі ‒ Асоціація), 31 травня 2018 р. в результаті робочої зустрічі під головуванням першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова було дано «зелене світло» з боку регуляторів на скасування цінового регулювання на ринку медичних виробів. У зустрічі приймали участь представники Асоціації, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (далі — Мінекономрозвитку України), МОЗ України, Антимонопольного комітету України (АМКУ), Міністерства фінансів України, а також представники громадськості та бізнесу.

За результатами проведення робочої зустрічі було складено протокол, який надіслано сторонам листом Мінекономрозвитку України від 13.06.2018 р. № 3805-05/25299-03.

Пунктом 2 протоколу передбачено, що учасники зустрічі ухвалили рішення разом з МОЗ України та іншими зацікавленими органами виконавчої влади й Асоціацією підготувати та подати на розгляд Уряду проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955» щодо скасування 10% граничної постачальницько-збутової надбавки на медичні вироби, які закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів.

На виконання протокольного доручення Асоціація оперативним листом від 13.06.2018 р. надіслала МОЗ України розроблений проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955» з необхідними супровідними документами, передбаченими чинним законодавством та вимогами нормопроектної техніки, про що додатково поінформувала листом Мінекономрозвитку України.

Найближчим часом за процедурою очікується винесення на публічне громадське обговорення (на офіційному веб-сайті МОЗ України) підготовленого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955». У зв’язку із цим Асоціація закликає всіх операторів ринку медичних виробів вжити заходів з публічної підтримки зазначеної ініціативи.

За матеріалами: Асоціації «Оператори ринку медичних виробів».

 

Повернутися до списку новин