Стратегічне завдання УАКД ‒ подвоїти кількість клінічних досліджень ліків в Україні до 2023 року

22.10.2018

Стратегічне завдання УАКД ‒ подвоїти кількість клінічних досліджень ліків в Україні до 2023 року

Кількість клінічних досліджень лікарських засобів, які проводяться в Україні, може подвоїтися до 2023 року, вважає глава Української асоціації клінічних досліджень (УАКД) Іван Вишнивецький. За його словами, в даний час в Україні проводиться близько 200 кліндосліджень. При цьому за останні два роки припинилося скорочення кількості кліндосліджень.

В ході першого з'їзду УАКД, що відбувся в Києві, пан Вишнивецкий зазначив, що збільшення кількості кліндосліджень, що проводяться в Україні, в два рази, стане стратегічним завданням асоціації.

«Останнім часом посилився неправомірний тиск на дослідників, задіяних в клінічних випробуваннях, з боку контролюючих та правоохоронних органів. Очевидно, що для забезпечення більшої прозорості процесу необхідно удосконалити нормативно-правову базу, яка регулює проведення клінічних випробувань, усунути існуючі прогалини », ‒ сказав І.Вишнивецький.
Він також підкреслив, що УАКД має намір проводити планомірну просвітницьку роботу, щоб розвіяти «міфи і страшилки» про клінічні дослідження, які циркулюють в українському суспільстві.

«Клінічні дослідження, завдяки яким визначають ефективність і безпеку ліків  стандартна світова практика, спрямована на збільшення доступності сучасного та інноваційного лікування, застосовується у всіх розвинених державах»,  сказав він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна.

 

Повернутися до списку новин