Проект секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік

17.10.2019

Проект секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік

Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) опубліковано проект секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 р. (далі — проект Плану). Документ розроблено відповідно до Порядку розроблення та перегляду секторальних планів державного ринкового нагляду, моніторингу та звітування про їх виконання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.12.2011 № 1410.

Під час розроблення Плану враховано належність видів продукції до підвищеного ступеню ризику, результати моніторингу причин і кількості випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (використання) продукції, аналіз інформації, одержаної за допомогою міжнародних систем повідомлень про продукцію, що становить серйозний ризик, звернень, що надійшли від споживачів (користувачів), органів виконавчої влади, правоохоронних органів та результати роботи територіальних органів Держлікслужби із здійснення державного ринкового нагляду за 2019 рік.

Перелік видів продукції, що належить до підвищеного ступеня ризику:
• медичні вироби – призначення продукції для певної категорії споживачів (користувачів) (зокрема, діти залежно від вікових категорій, вагітні жінки, особи похилого віку, особи з обмеженими фізичними можливостями), якими така продукція може використовуватися, використання у продукції хімічних і біологічних речовин, що можуть негативно впливати на стан здоров’я людини або становлять серйозний ризик;
• медичні вироби для діагностики in vitro – призначення продукції для певної категорії споживачів (користувачів) (зокрема, діти залежно від вікових категорій, вагітні жінки, особи похилого віку, особи з обмеженими фізичними можливостями), якими така продукція може використовуватися.

План містить два переліки медичних виробів, за якими протягом року планується здійснити заходи ринкового нагляду та контролю продукції на предмет дотримання вимог постанов КМУ від 02.10.2013 р. № 753 «Про затвердження Технічного регламенту щодо медичних виробів» та від 02.10.2013 № 754 «Про затвердження Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro».

Пропозиції та зауваження щодо проекту секторального плану можна надати до відділу державного ринкового нагляду за обігом медичних виробів Держлікслужби за координатами: проспект Перемоги, 120–A, м. Київ, 03115, тел.: (044) 422-55-15, email: dls@dls.gov.ua

 

Повернутися до списку новин