Держпродспоживслужба інформує про результати проведеного моніторингу у рамках урядової програми «Доступні ліки»

29.07.2019

Держпродспоживслужба інформує про результати проведеного моніторингу у рамках урядової програми «Доступні ліки»

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі ‒ Держ­продспоживслужба) опублікувала результати проведення моніторингу застосування державних регульованих цін в рамках Урядової програми «Доступні ліки» за І півріччя 2019 року.

Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України Держпродспоживслужба щомісяця проводить моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки».

Протягом I півріччя поточного року, територіальні підрозділи Держпродспоживслужби здійснили 7,1 тис. моніторингів та проаналізували понад 1,4 млн цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Контроль за правильністю застосування суб’єктами господарювання граничних оптово-відпускних цін, а також граничних оптових та роздрібних надбавок до цін на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню з бюджету здійснюється шляхом ретельного  аналізу  інформації, отриманої від аптечних закладів.

Так, у Київській, Львівській, Харківській, Луганській, Волинській, Кіровоградській, Одеській та Тернопільській областях виявлені факти реалізації суб’єктами господарювання лікарських засобів, ціни на які були сформовані із завищеними граничними рівнями торговельних (роздрібних) надбавок. У Миколаївській, Волинській, Київській, Луганській, Львівській та Харківській областях суб’єктами господарювання, відпускались лікарські засоби з застосуванням завищеного рівня граничних постачальницько-збутових надбавок.

За результатами цієї роботи Головне управління Держпродспоживслужби у вищезазначених областях, рекомендувало суб’єктам господарювання привести у відповідність, згідно з чиним законодавством граничні рівні торгівельних та постачальницько-збутових надбавок.

 Джерело: consumer.gov.ua

 

Повернутися до списку новин