Перші результати ініціативи PRIME

15.05.2018

Перші результати ініціативи PRIME

2 роки тому, в березні 2016 р., Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency - ЕМА) запустило ініціативу PRIME (PRIority MEdicines) з метою підтримки фармацевтичних компаній в розробці лікарських засобів, призначених для незадоволених медичних потреб. Мета даної ініціативи ‒ підтримка розробки нових препаратів, які можуть мати терапевтичне перевагу в порівнянні з існуючими методами лікування або вигоду для здоров'я пацієнтів із захворюваннями, що не піддаються терапії.

Підсумки 2-річної роботи PRIME висвітлені в доповіді ЕМА «PRIME: a two-year overview».

З моменту запуску цього проекту отримано 177 заявок на участь в програмі PRIME, з яких допущено 36 (21%). Більшість з них (83%) ‒ це проекти по розробці препаратів для лікування рідкісних захворювань.

Відносно 22 кандидатів в препарати, прийнятих в програму PRIME, також отримані рекомендації від агентств по оцінці медичних технологій (ОМТ), що дуже важливо з точки зору концентрації зусиль на розробці перспективних препаратів, які дійсно відповідають потребам пацієнтів.

У ЕМА вже надійшли перші 3 заявки на отримання дозволу на реєстрацію лікарських засобів з програми PRIME. В даний час ці заявки перебувають на розгляді агентства.

 

Джерело: European Medicines Agency.

 

Повернутися до списку новин