МОЗ розпочало конкурсний відбір наукових робіт

17.12.2019

МОЗ розпочало конкурсний відбір наукових робіт

Розпочався конкурсний відбір проєктів фундаментальних і прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок для закладів та установ, що знаходяться у сфері управління МОЗ України. Виконання цих досліджень розпочнеться у 2020 році за рахунок коштів державного бюджету за новими правилами фінансування.

Ключові зміни
- На оцінку заявок учасників буде впливати як якість та реалістичність заявки, так і науковий доробок керівника роботи за останні 5 років. Враховуватимуться його наукові статті у виданнях, що індексуються у провідних міжнародних наукометричних базах даних, патенти на винаходи, залучені кошти на наукові дослідження (державно-приватне партнерство та міжнародні гранти), доброчесність.
- На розгляд Конкурсної комісії надійдуть деперсоналізовані заявки учасників. На них не будуть зазначатися назва установи, прізвище керівника і виконавців. Це забезпечить справедливість та неупередженість конкурсного відбору.

Умови проведення конкурсу

Для участі у конкурсному відборі необхідно подати у Директорат освіти, науки та кадрів МОЗ України (Київ, вул. Грушевського 7) у паперовому та електронному вигляді на CD-диску (один примірник) та на електронну адресу sciencemoz@gmail.com наступні документи:
• відомості до заявки на фінансування нових наукових досліджень і розробок, заявки на фінансування наукових досліджень і розробок, експертні висновки попередньої наукової і науково-технічної експертизи, рішення вчених рад (для закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та наукових установ, що знаходяться у сфері управління Міністерства охорони здоров’я України), та висновок біоетичної експертизи до заявки на фінансування нових наукових досліджень і розробок;
• відомості до заявки на фінансування перехідних наукових досліджень і розробок, заявки на фінансування наукових досліджень і розробок, рішення вчених рад (для закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та наукових установ, що знаходяться у сфері управління Міністерства охорони здоров’я України), та висновок біоетичної експертизи до заявки на фінансування перехідних наукових досліджень і розробок;
• пропозиції про припинення (дострокового завершення) виконання наукових досліджень і розробок, що втратили актуальність, не відповідають пріоритетним тематичним напрямам наукових досліджень та інноваційної діяльності загальнодержавного і галузевого рівнів, не спрямовані на розробку нових медичних технологій.
Кінцевий термін подачі завок - 13 січня 2020 року.

Вимоги до учасників конкурсу:
• У конкурсі можуть приймати участь заклади та установи, що знаходяться у сфері управління МОЗ України.
• Можна подати лише одну заявку, де науковим керівником виступає одна і та сама людина.
• Необхідно підтвердити факт того, що наукова (науково-технічна) робота не подана на інший конкурс з метою отримання фінансування за рахунок коштів державного бюджету.
• Керівник та виконавці наукової роботи мають працювати за основним місцем роботи в установі, від якої подається робота.
• Необхідно подати перелік виконавців наукової роботи.
• Наявність у керівника/виконавців публікацій у виданнях, віднесених до першого, другого, третього і четвертого квартилів відповідно до класифікації SCImago Journal and Country Rank або Journal Citation Reports.
• Керівник наукової роботи несе відповідальність за достовірність і точність надання інформації у заявці.

У випадку, якщо учасник конкурсу отримає державне фінансування, при публікації результатів наукової роботи, автори зобов’язані зазначити, що робота фінансувалася Міністерством охорони здоров’я України за кошти державного бюджету, та вказати номер наукової роботи, її назву та терміни виконання.

За матеріалами: moz.gov.ua

 

Повернутися до списку новин