Відбувся семінар-практикум «Атомно-абсорбційна та емісійна спектроскопія в аналізі лікарських засобів»

02.04.2018

Відбувся семінар-практикум «Атомно-абсорбційна та емісійна спектроскопія в аналізі лікарських засобів»

29-30 березня ДП «УФІЯ» провело семінар-практикум на тему: «Атомно-абсорбційна та емісійна спектроскопія в аналізі лікарських засобів».

Під час дводенного заходу фахівець з багатим практичним досвідом, завідувач лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Ігор Лесик познайомив слухачів з основними аспектами та принципами проведення атомно-абсорбційного та емісійного визначення елементів в лікарських засобах.

Учасники отримали інформацію щодо калібрування приладів, атомізаторів і їх застосування, реагентів для атомно-абсорційної та емісійної спектроскопії, підготовки зразків до аналізу, типового застосування різноманітних спектральних методів, а також нових підходів в емісійному аналізі (ICP, ICP-MS).

Другий день семінару був цілком присвячений практичному застосуванню отриманих знань та опануванню навиків роботи зі спектральними методами аналізу лікарських засобів. На початку дня учасникам провели коротку екскурсію лабораторією з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції з детальним оглядом обладнання для атомно-абсорбційного та емісійного аналізу. Слухачі мали змогу власноруч провести налаштування приладів для аналізу та повправлятись в калібруванні, а також провести визначення різноманітних речовин використовуючи вивчені методики. В ході семінару учасники обговорили ряду ситуацій та поділились досвідом з власної діяльності.

 

     

 

Повернутися до списку новин