фальсифіковані лікарські засоби, охорона здоров'я

19.09.2023

Круглий стіл-дискусія «Боротьба з фальсифікованими та контрафактними продуктами в секторі охорони здоров’я»

13 вересня 2023 року Американська торговельна палата в Україні спільно з Посольством США в Україні провели круглий стіл-дискусію «Боротьба з фальсифікованими та контрафактними продуктами в секторі охорони здоров’я».

В заході взяли участь представники іноземних та вітчизняних законотворчих, регуляторних та правоохоронних органів, громадських та професійних організацій.

Від Держлікслужби участь в засіданні круглого столу взяли: Володимир Короленко, заступник Голови, Юлія Зарудська, директор Департаменту контролю якості лікарських засобів та крові, Анна Тазієва, начальник Управління ліцензування виробництва лікарських засобів, крові та сертифікації, та Олександр Котов, начальник Управління оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

В ході роботи учасники круглого столу наголосили, що взаємодопомога та взаєморозуміння між заінтересованими державними органами та громадсько-професійними організаціями є першочерговими складовими для подальшої гармонізації української фармацевтичної регуляторної системи з європейськими нормами та стандартами, зокрема, щодо протидії розповсюдженню фальсифікованих лікарських засобів. Що, в свою чергу, допоможе поліпшити доступ українських пацієнтів до безпечних та якісних лікарських засобів та медичних виробів.

Також вкрай важливо проводити належні та всебічні розслідування у сфері обігу фальсифікованих лікарських засобів. Так, на думку учасників заходу, є доцільним створення спеціалізованого підрозділу для розгляду справ про порушення прав інтелектуальної власності, що може мати місце при виявленні випадків обігу фальсифікованої або контрафактної продукції в секторі охорони здоров’я.

 

джерело  

 
Повернутися до списку новин