Вакцинація в аптеці тепер доступна британцям

27.06.2018

Вакцинація в аптеці тепер доступна британцям

Британська аптечна мережа Boots запустила послугу з вакцинації проти вітряної віспи в 30 своїх закладах по всій Великобританії, повідомляє ресурс Pharmacy Business.

Послугу доступна для людей у ​​віці від 1 до 65 років і коштує 130 фунтів стерлінгів за щеплення з ревакцинацією через шість тижнів.

Як повідомляє компанія процедура є швидкою та зручною, вона займає близько 20 хвилин і включає також консультацію фармацевта.

«Це прекрасний приклад того, як ми розвиваємо аптечні послуги в Великобританії, щоб залишатися в центрі громади, які ми обслуговуємо», ‒ сказав директор аптечних служб в Boots UK Асіф Азіз.

За його словами, фармацевти мають всі необхідні клінічні навички, які треба використовувати, щоб підтримувати здоров'я пацієнта в тих місцях, де йому зручно.

Він відзначив, що впровадження цієї послуги підкреслює зростання ролі, яку можуть відігравати аптеки в підтримці сервісі, що забезпечує служба здоров’я (NHS) і лікарі загальної практики. За словами пана Азіза фармацевти мають відповідні клінічні навички, які необхідні для підтримання здоров'я пацієнтів в тих місцях, де йому зручно.

Довідково:
Вітряна віспа – гостре інфекційне захворювання із повітряно-крапельним шляхом передачі, яке викликається Varicella–Zoster virus (VZV) і характеризується наявністю везикульозного висипу на шкірі та слизових оболонках.
Збудником інфекції є вірус Варіцела–Зостер (VZV) сімейства герпесвірусів, підродини a-герпесвірусів 3 типу, роду Варіцелавірус. Вірус чутливий до впливу факторів зовнішнього середовища і розмножується лише у клітинах організму людини.
Вірус вітряної віспи має тропність до епітелію шкіри та слизових оболонок і, меншою мірою, до клітин нервової системи. Джерелом інфекції може бути лише людина, хвора на вітряну віспу або оперізуючий герпес. Вхідними воротами для збудника є слизова оболонка верхніх дихальних шляхів.
Ускладнення вітряної віспи можуть бути специфічними (зумовлені вірусом) і внаслідок приєднання бактеріальної інфекції. Найчастіше спостерігають ларинготрахеобронхіт, пневмонія, ураження нервової системи (енцефаліт, менінгоенцефаліт, мієліт, параліч лицьового нерва), бульозна стрептодермія (стрептококове ураження шкіри), флегмона, абсцес, імпетиго, лімфаденіт, стоматит, кон'юнктивіт, кератит, сепсис. Може мати летальні наслідки особливо небезпечна для новонароджених і людей з імунодефіцитом.

 

Повернутися до списку новин