Китай посилює контроль за якістю лікарських засобів

02.12.2019

Китай посилює контроль за якістю лікарських засобів

У Китаї 1 грудня набув чинності переглянутий Закон КНР про контроль над медикаментами, прийнятий вищим законодавчим органом в рамках зусиль держави щодо посилення нагляду за забезпеченням безпеки лікарських засобів.

Переглянутий закон, спрямований на вирішення важливих проблем фармацевтичної галузі, таких як контрафактні, неякісні лікарські засоби і високі ціни на медикаменти, встановлює найсуворіші стандарти і жорсткі заходи контролю за всім процесом ланцюга виробництва, включаючи дослідження і розробку, виробництво, продаж, використання і управління лікарськими засобами.
Документ вводить механізм «повного простеження» і систему відкликання лікарських засобів. Він також охоплює онлайн-продаж ліків, нову область, яка потребує більш якісного контролю.

Нова редакція також збільшує як нижню, так і верхню межу штрафів в законі. Наприклад, виробники підроблених ліків будуть штрафуватися на суму, яка від 15 до 30 разів перевищує їх доходи. До перегляду закону подібний штраф обчислювався від дворазового до п'ятикратного розміру доходу.

Закон передбачає декілька випадків застосування більш суворого покарання за, зокрема, виробництво і продаж підроблених або неякісних ліків, призначених для дітей і вагітних жінок.

Закон КНР про контроль над медикаментами був вперше прийнятий в 1984 році. Його перегляд в серпні поточного року став першим після редакції Закону від 2001 року.

Джерело: Сіньхуа

 

Повернутися до списку новин