Всесвітній день якості

14.11.2019

Всесвітній день якості

Сьогодні Всесвітній день якості, це свято відзначається щорічно в другий четвер листопада. Ініціаторами відзначення цієї дати і, зокрема, привернення уваги до цієї проблеми, виступили шановані в усьому світі громадські організації, серед яких Європейська організація з якості, Американське товариство з контролю якості, Японський союз учених і інженерів та Латиноамериканська організація з якості. За підтримки ООН проведення Всесвітнього дня якості набуло щорічного характеру.

Вперше світова громадськість відзначила цей день у 1989 році. У 1995-му році Європейська організація якості проголосила тиждень, в який відзначається Всесвітній день якості ‒ Європейським тижнем якості.

Мета Всесвітнього дня якості: підвищити значення високої якості продукції і послуг, а також в активізації тієї діяльності, яка направлена на залучення уваги до проблеми якості. Адже йдеться не лише про безпеку товарів для людини і довкілля, але й про міру задоволеності запитів і очікувань споживачів.

Проблема якості — одна з пріоритетних проблем в економіці провідних країн світу. У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі в тому числі й фармацевтичної.

 

Повернутися до списку новин