В НФаУ відбувся Фарма Хакатон

10.12.2018

В НФаУ відбувся Фарма Хакатон

06 грудня 2018 року в Національному фармацевтичному університеті вперше відбувся  Фарма Хакатон – спільний проект НФаУ і фармацевтичної компанії Серв’є Україна.

100 студентів НФаУ поділені на команди по 10 чоловік виконували завдання у форматі методу Дизайн-мислення, який використовується багатьма компаніями для створення інновацій у бізнесі. Цей метод є складовою навчального процесу провідник закладів вищої освіти.

Тема харківського Хакатону: «Яким ви бачите університет майбутнього?».

Мета проведення: залучення студентів до використання інноваційних методів навчання – методології Дизайн мислення.

Серед очікуваних результатів для НФаУ:
    - Вперше у фармацевтичному університеті застосувати унікальну методику навчання студентів.
    - Створення конкурентної переваги перед іншими ЗВО України.
    - Розвиток міжнародного співробітництва.
    - Впровадження інновацій та поглиблення партнерських відносин з роботодавцями.

Для студентів захід відкрив можливість отримання бізнес-досвіду, що використовують провідні компанії для розробки інноваційних продуктів; сприяв вивченню сучасних та інноваційних методів навчання, що використовуються професорами в Стенфордському університеті, МТІ та провідних ЗВО світу; отримання пропозицій щодо подальшого працевлаштування.

Учасники залюбки працювали над розробкою інноваційних ідей та рішень, кращі з яких, за словами ректора Алли Котвіцької, будуть реалізовані в НФаУ.

Довідково:
Хакатон – це захід, під час якого команди вирішують певну проблему в обмежений період часу. В кінці хакатону кожна з команд представляє свій результат перед журі. Переможці отримають винагороди та необхідну підтримку під час доопрацювання та запуску свого проекту.
Власне кажучи, це можливість повного занурення за один день вплинути на сферу, яка вас цікавить, створивши конкретне рішення і представивши його світу.

За матеріалами nuph.edu.ua.

         

 

Повернутися до списку новин