Ізраїль стане експортером медичної марихуани

28.01.2019

Ізраїль стане експортером медичної марихуани

Reuters повідомляє, що в неділю Кабінет міністрів Ізраїлю схвалив законопроект яким дозволяється експорт медичної марихуани. Тепер місцеві виробники, що мають дозвіл выдповыдного регуляторного органу та поліції, зможуть постачати медичну марихуану в країни, де вона легалізована. Ізраїльські медіа відзначають, що експортні поставки можуть розпочатися вже за 9 місяців.

Частина законодавців намагалися завадити цьому закону через побоювання, що легалізація призведе до збільшення обсягів культивації рослини і, отже, поширення наркоманії.

Ізраїльські компанії, що користуються перевагами від сприятливих кліматичних умов та експертизи в медичних та сільськогосподарських технологіях, займають лідируючі позиції в світі у виробництві медичної марихуани. В країні вісім компаній вирощують канабіс, більшість з них мають ферми за кордоном, для роботи на міжнародному ринку. Десятки бізнесменів звернулися за дозволом на експорт. Уряд очікує, що податкові надходження від експорту складуть 1 млрд шекелів (273 млн доларів). У той же час законопроект встановлює жорсткі правила для експортерів, порушення яких загрожує позбавлення волі і значними штрафами.

В міністерстві фінансів заявили, що новий закон призведе до розвитку економіки, сільського господарства, промисловості та медицини в Ізраїлі.

Використання канабісу дозволено в ряді країн для лікування важких форм епілепсії, для зменшення нудоти при проведенні хіміотерапії онкохворим, для терапії хронічних болів і м'язових спазмів, а також у лікуванні аутизму, посттравматичного стресового розладу, хвороби Паркінсона, синдром Туретта, тощо.

За матеріалами www.reuters.com

 

 

Повернутися до списку новин