Голова Держлікслужби активно розвиває вектор європейської інтеграції

26.04.2018

Голова Держлікслужби активно розвиває вектор європейської інтеграції

Голова Держлікслужби Наталія Гудзь взяла участь у черговому засіданні Комітету Міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme – PIC/S), яке пройшло з 17 по 19 квітня 2018 року в Женеві, Швейцарія. В заході приймали участь члени Комітету від п’ятдесяти двох країн, а також представники міжнародних та асоційованих партнерських організацій.

В рамках засідання учасники обговорили питання щодо перегляду діючих керівництв GMP/GDP та окремих процедур PIC/S. Разом з тим, виступаючі ознайомили із практикою та станом запровадження європейських стандартів у фармацевтичній сфері, удосконаленням методів контролю лікарських засобів та медичної продукції тощо.

В ході засідання Голова Держлікслужби провела робочу зустріч з заступником голови Комітету, головою підкомітету з питань відповідності Енн Хейс (Anne Hayes), членами та керівником групи із оцінки Держлікслужби з боку РIC/S Анною Мартінес (Ana Rita Martines) та іншими представниками регуляторних органів країн членів РIC/S.

В рамках зустрічей очільниця Держлікслужби обговорила питання подальшого розвитку співробітництва з представниками Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) та ВООЗ. За результатами робочої зустрічі було досягнуто домовленості щодо підписання угоди про співпрацю між Держлікслужбою та ЕМА, зокрема, в частині розміщення у EUDRA українських сертифікатів GMP. Таким чином, пані Гудзь активно розвиває вектор європейської інтеграції державного регулятора та підвищення його авторитету в рамках глобальної фармацевтичної спільноти.

Участь Держлікслужби в засіданнях PIC/S сприяє розвитку професійного та інституційного потенціалу регуляторного органу, покращенню іміджу України та забезпечує розширення міжнародного співробітництва у відповідних сферах фармацевтичного сектору.

За матеріалами Держлікслужби.

 

 

Повернутися до списку новин