FDA встановило рекорд за кількістю схвалених медичних виробів

04.02.2019

FDA встановило рекорд за кількістю схвалених медичних виробів

За результатами 2018 року FDA було встановлено рекорд за кількістю схвалень нових медичних виробів; таким чином, за інформацією агентства продовжився тренд, що спостерігався протягом декількох останніх років.

У минулому році регулятор відкрив допусту на ринок для 106 нових медичних виробів, включаючи видачу передпродажних дозволів; схвалення нових і «проривних» виробів відповідно до розділу 510 (k) Федерального закону США про харчові продукти, лікарські засоби і косметичні товари (Federal Food, Drug, and Cosmetic Act). Таким чином, був побитий показник 2017 року, який, в свою чергу, був рекордним за останні 40 років.

Серед схвалених виробів: найменший в світі механічний серцевий клапан для новонароджених, розроблений компаніями Abbott і St. Jude Medical; перший набір для аналізу крові, що дозволяє виявляти струс мозку і внутрішньочерепні травми, компанії Banyan Biomarkers і першу в США райдужку від HumanOptics.

В агентстві відзначили 112 «проривних медичних виробів», яким цей статус був присвоєний з моменту запуску відповідної програми в квітні 2015 р., зокрема, 9 таких виробів були схвалені або отримали відповідні дозволи в минулому календарному році.

За матеріалами FierceBiotech.

 

Повернутися до списку новин