Голландська інтернет-аптека легально постачає незареєстровані препарати

23.10.2018

Голландська інтернет-аптека легально постачає незареєстровані препарати

Розчаровані затримками реєстрації нових ліків в своїх країнах, пацієнти звертають свій погляд на інтернет посередника, що позиціонує себе як легальну версію «Далласького клубу покупців» (Dallas Buyers Club).

Незважаючи на попередження регуляторів про небезпеку придбання ліків через інтернет, розташована в Амстердамі і зареєстрована Міністерством охорони здоров'я Нідерландів як посередник онлайн-компанія Social Medwork запевняє, що її мережу надійних постачальників здатна закрити брак нових препаратів для лікування таких хвороб, як онкологія, мігрені і розсіяний склероз.

Наразі, Social Medwork хоче підвищити свій авторитет, запросивши до наглядової ради компанії колишнього комісара Євросоюзу з питань конкуренції пані Ніілі Крос (Neelie Kroes). Крім того, компанія залучила інвестиції в розмірі 1,5 млн євро. через венчурний фонд Social Impact Ventures.

Як і герой фільму Рон Вудруф, пацієнти, які не можуть отримати доступ до необхідних їм препаратів через національні системи охорони здоров'я, звертаються за допомогою до організації з метою імпорту лікарських засобів для особистого споживання з-за кордону. Однак якщо герою фільму доводилося переправляти ліки контрабандним шляхом, то користувачі Social Medwork можуть розміщувати замовлення цілком легально. Для цього їм необхідно мати рецепт і поручительство лікаря, що препарат необхідний виняткового для особистого користування. Комісійні компанії складають приблизно 6% від вартості замовлення.

Сьогодні компанія має клієнтів у Австралії, на Близькому Сході та в Азії, а також на великих європейських ринках, таких як Франція, Італія, Німеччина та Великобританія, де дефіцит ліки може погіршитись у зв’язку з Brexit. За останні 18 місяців було здійснено постачання для більше ніж 3 000 пацієнтів.

За матеріалами in.reuters.com

 

Повернутися до списку новин