ДП УФІЯ та Держлікслужба України взяли участь у засіданні Комітету PIC/S в Тайбеї

21.09.2017

ДП УФІЯ та Держлікслужба України взяли участь у засіданні Комітету PIC/S в Тайбеї

У місті Тайбей (Тайвань) 175 учасників з 52 країн обмінялися досвідом і взяли активну участь в обговоренні теми семінару «Лабораторії контролю якості: як проводити інспектування».

Ключова тематика семінару:

 - огляд поточних вимог GMP: розділ 6 «Контроль якості»;

- підходи до інспектування аналітичних і мікробіологічних лабораторій;

OOS / OOT очікування і оцінка тенденцій;

 - цілісність і фальсифікація даних, перспективи промисловості та перспективи інспектора;

- валідація та верифікація методик в контексті технічної передачі (трансферу) методик: перспективи промисловості, перспективи інспектора.

Під час практичної частини семінару розглядалися: приклади практичного застосування проекту PIC / S - Керівництва з класифікації невідповідностей, пам'ятка (Aide Memoire) з інспектування лабораторій контролю якості, приклади документації для оцінки цілісності і підтвердження фальсифікації даних, оцінка тенденцій.

У семінарі взяли участь Голова державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками - Гудзь Наталія, заступник директора ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції» - Дідух Ірина, начальник відділу науково-технічних експертиз та інспектування ДП «УФІЯ» - Оксана Кошова.

В рамках наступної зустрічі PIC / S, яка відбудеться в місті Чикаго, США запланована до розгляду не менш цікава і актуальна тема семінару з аналізу ризиків.


    

 

Повернутися до списку новин