В США з’явився некомерційний виробник генериків

10.09.2018

В США з’явився некомерційний виробник генериків

Декілька провідних лікарняних мереж США запустили некомерційне підприємство з виробництва генеричних лікарських засобів для вирішення проблеми хронічної нестачі та високих цін на лікарські засоби.

Нова компанія, що отримала назву Civica Rx, планує розпочати діяльність з випуску 14 широко використовуваних лікарських препаратів. Компанія поки не розголошує найменування препаратів через питання конкуренції, але вони включають в себе таблетки та ін'єкційні препарати для лікування інфекцій, болю та серцевих захворювань, сказав голова правління Ден Лілдженкуіст.

Дефіцит ліків поширювався протягом більш ніж десяти років, особливо для недорогих генеричних препаратів, через консолідацію виробників, припинення виробництва малоприбуткових лікарських засобів, тощо. Лікарні особливо сильно страждають і часто повинні боротися, щоб знайти дефіцитні ліки, це зазвичай пов’язано з великими ціновими накладками, або з певними рішеннями, що не досить ефективними чи безпечними для пацієнтів.

Окрім забезпечення надійного постачання 500 лікарень, Civica Rx має намір знизити ціни на ліки приблизно на 20 відсотків. Компанія планує вивести на ринок перші препарати вже в середені, або кінці 2019 року. Деякі ліки виготовлятимуться на власних потужностях в Солт-Лейк-Сіті, для виготовлення інших будуть залучатися контрактні виробники.

Civica Rx була заснована та фінансується трьома фондами з охорони здоров'я та лікарняними групами, серед яких Catholic Health Initiatives, HCA Healthcare, Intermountain Healthcare, Mayo Clinic, Providence St. Joseph Health, SSM Health, Trinity Health, Veterans Affairs і American Hospital Association. Головним виконавчим директором компанії буде Мартін ван Трієст, що раніше займав посаду директора з якості компанії Amgen.

За матеріалами www.businesswire.com

 

Повернутися до списку новин