У Держлікслужбі відбулось внутрішнє навчання на тему: «Цілісність даних у виробництві та контролі якості лікарських засобів»

09.08.2018

У Держлікслужбі відбулось внутрішнє навчання на тему: «Цілісність даних у виробництві та контролі якості лікарських засобів»

7 серпня 2018 року в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужбі) було проведено навчання співробітників за темою «Цілісність даних у виробництві та контролі якості лікарських засобів». Лектором виступив головний експерт відділу науково-технічних експертиз та інспектування ДП «УФІЯ» Едгар Аугушту. В заході прийняли участь співробітники центрального апарату Держлікслужби, територіальних органів Держлікслужби в місті Києві та Київській області, а також співробітники ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції».

Комп’ютеризовані системи займають все більш важливе місце в системі якості виробників та дистриб’юторів. При цьому все більше критичних даних генерується, використовується та зберігається в електронному вигляді, що створює додаткові виклики для забезпечення цілісності цих даних.

На заході була представлена актуальна інформація щодо регуляторних вимог в сфері цілісності даних. Значна частина навчального заходу була приділена практичним аспектам інспектування виробників лікарських засобів та прикладам невідповідностей, що стосувались цілісності даних.

Проведення подібних заходів є необхідним для обміну досвідом між співробітниками українського регуляторного органу та підтримання регуляторних підходів на сучасному рівні.

 

Повернутися до списку новин