В АМКУ відбулось обговорення проблемних питань сертифікації GMP

20.03.2018

В АМКУ відбулось обговорення проблемних питань сертифікації GMP

19 березня 2018 р. ДП «Український фармацевтичний інститут якості» прийняло участь в робочій зустрічі в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) на тему: «GMP сертифікація. Проблемні питання та шляхи їх вирішення».

Під час зустрічі були обговорені проблемні питання сертифікації GMP, а також ризики, які несе прийняття нової редакції Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики (нещодавно оприлюднена Держлікслужбою) та їх потенційний вплив на ринок лікарських засобів.

Фахівці АМКУ представили презентацію свого бачення проблемних питань, пов’язаних з проведенням підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики.

Директор ДП «УФІЯ» Олена Кричевська озвучила позицію організації щодо наведених проблемних питань, зокрема, щодо делегування окремих владних повноважень державному підприємству.

Представники АМКУ відзначили, що підготують та надішлють до Держлікслужби та Міністерства охорони здоров'я України зауваження до проекту Порядку, в тому числі з урахуванням інформації, наданої під час робочої зустрічі. Всі зацікавлені сторони підкреслили відкритість до діалогу та готовність для плідної співпраці по вказаній проблематиці.

На заході були присутні представники Міністерства охорони здоров'я України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, Асоціації «Виробники ліків України», Громадської спілки «Всеукраїнська фармацевтична спілка «ФАРМУКРАЇНА», Громадської спілки «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)», Асоціації представників міжнародних фармацевтичних виробників України, Асоціації виробників інноваційних ліків, Американської торговельної плати в Україні, Європейської бізнес асоціації, а також виробників, імпортерів і дистриб’юторів лікарських засобів, юридичних компаній та громадських організацій.

 

 

Повернутися до списку новин