У Державному підприємстві «Український фармацевтичний інститут якості» відбулася зустріч з представниками фармацевтичної галузі

04.06.2017

У Державному підприємстві «Український фармацевтичний інститут якості» відбулася зустріч з представниками фармацевтичної галузі

1 червня 2017 у Державному підприємстві «Український Фармацевтичний Інститут Якості» відбулася зустріч із представниками закордонних виробників та імпортерів лікарських засобів.

Проведена зустріч мала на меті ознайомити операторів ринку із нещодавніми організаційними та структурними змінами, що відбулися у ДП «УФІЯ».

Основним доповідачем виступила Директор ДП «УФІЯ» Кричевська О.Я. Під час доповіді запрошені представники ознайомилися із основними змінами у структурі підприємства, новими перспективними напрямками подальшого розвитку та мали змогу обговорити нагальні питання. Загалом, було надано позитивну оцінку стосовно оновлення Підприємства внаслідок його реорганізації.  

У зустрічі взяли учать представники Асоціації Індійських фармацевтичних виробників, компаній: Санофі Україна, Кусум Хелтхкер, Сан Фарма, Уорлд Медицин, Софарма, Мілі Хелтхкер, Альтер-Его та інші.

Під час зустрічі директор ДП «УФІЯ» Олена Кричевська презентувала погоджену Держлікслужбою організаційно-функціональну структуру Інституту, що була розроблена з урахуванням cтатутних цілей і завдань Держлікслужби та перспектив розвитку галузі. Було проведено коротку презентацію напрямів роботи структурних підрозділів Інституту, видів діяльності та планів щодо подальшого розвитку та взаємодії з фармацевтичними компаніями.

"Наше завдання є поширення сучасних знань про основи та новації нормативно-технічної і нормативно-правової бази України у сфері належних практик (GMP/GDP/GxP), а також сприяння професійному розвитку працівників фармацевтичної галузі шляхом надання освітніх та експертних послуг, ключовим результатом яких є підвищення професійного рівня працівників та удосконалення системи якості фармацевтичний компаній, що забезпечує конкурентні переваги наших Замовників, надання послуг зі спеціалізованої експертизи нормативно-технічної документації, а також спеціалізованої експертизи документів та інспектування виробництв лікарських засобів на відповідність вимогам Належної виробничої практики (GMP); а також виконання завдань Держлікслужби з питань удосконалення процедури підтвердження умов виробництва лікарських засобів вимогам GMP", - зазначила Олена Кричевська.

Пані Кричевська відзначила вимоги Голови Держлікслужби Наталії Гудзь щодо необхідності виконання підприємством провідної ролі в питаннях гармонізації нормативно-технічної та нормативно-правової бази України в сфері належних практик.

Представники компаній, що мали досвід співпраці з Інститутом, зокрема його ліквідованим відокремленим підрозділом – Філією «Державний навчальний центр з Належної Виробничої/Дистриб’ютерської Практики» (GMP/GDP Центр) відзначили високий рівень експертів (інспекторів) та наданих послуг, а також висловили власні побажання щодо налагодження подальшої плідної співпраці з реорганізованим Інститутом.

Учасники зустрічі погодилися об'єднати свої зусилля з метою ефективного виконання спільної мети та завдань, спрямованих на забезпечення населення якісних та безпечних лікарських засобів, а також забезпечення належного рівня їх виробництва та обігу.

Учасниками зустрічі досягнуто домовленості щодо проведення такого видузустрічей для обговорення поточних проблем та досягнень на регулярній основі.
      

Повернутися до списку новин