Трансформація фармгалузі Китаю набирає обертів

22.08.2019

Трансформація фармгалузі Китаю набирає обертів

В КНР спостерігається швидка трансформація фармацевтичної галузі, що обумовлена ​​такими факторами, як швидке старіння суспільства, зростаючі потреби в охороні здоров'я, реформи в сфері регулювання лікарських засобів і збільшення припливу інвестицій, вважають в консалтинговій компанія McKinsey.

«Охорона здоров'я є одним з найцікавіших секторів в Китаї, щорічно його зростання перевищує 10%, ‒ зазначив старший партнер McKinsey Френк Ле Де. ‒ Ми очікуємо, що все більше нових ліків буде надходити від китайських компаній».

Під час недавньої прес-конференції в Пекіні він підкреслив, що прискорення процесу схвалення клінічних випробувань і нових ліків в Китаї, а також політика тендерів «4 + 7» дуже впливають на структуру фармацевтичного ринку країни.

В кінці 2018 китайська влада запустили національну пілотну програму централізованих закупівель в чотирьох муніципалітетах і семи місцевих містах, відому як політика проведення тендерів «4 + 7», з метою зниження цін на ліки та поглиблення реформ в секторі охорони здоров'я. Раніше в цьому місяці Національне управління безпеки охорони здоров'я випустило повідомлення про поширення пілотної програми на більшу кількість міст і провінцій.

З 2016 р інвестиції в медичний і фармацевтичний сектори Китаю досягли $ 103 млрд. Дослідження також показали, що нові фармацевтичні продукти виводяться на ринок Китаю швидше через відповідні реформи. Так, в 2016 року тільки 17% нових заявок на схвалення ліків в Китаї були розглянуті в прискореному порядку, а вже у 2018 році цей показник зріс до 74%.

Джерело: gmpnews.ru

 

Повернутися до списку новин