Сполучені Штати визнані країною з найдорожчими ліками

04.12.2019

Сполучені Штати визнані країною з найдорожчими ліками

Лондонська мережа установ охорони здоров'я Medbelle провела порівняльне дослідження в 50 країнах світу, в рамках якого було розглянуто різницю цін 13-ти лікарських засобів. Перше місце в списку країн з найдорожчими ліками зайняли США, на другому місці розташувалася Японія. На іншому кінці рейтингу з найбільш доступними препаратами опинився Таїланд.

Для дослідження було вибрано 13 популярних фармацевтичних препаратів для порівняння їх вартості в різних країнах, незалежно від того, чи входили вони в списки лікарського страхування або оплачувалися безпосередньо пацієнтами. Середні ціни були підраховані для оригінальних препаратів і їх дженериків, щоб у кожного препарату був власний повний профіль. З метою дослідження було також стандартизовано обсяг дози, а ціни переведені в євро. Після отримання всіх даних стало можливим розрахувати середню ціну для кожної речовини в 50 країнах і різницю між фактичною вартістю дози в даній країні і середнім глобальним значенням.

В результаті найбільша різниця спостерігалася для США , що розташувалися на вершині рейтингу (+306,82% до ціни в порівнянні із середнім глобальним значенням). У свою чергу, в Таїланді було зафіксовано мінімальне значення (-93,93%), завдяки чому ця країна була визнана найдешевшою з точки зору вартості лікарських засобів. В цілому рейтинг продемонстрував величезний розрив у всьому світі в цінах, які споживачі платять за один і той же ліки.

Наприклад, препарат Віагра (Viagra) в Сполучених Штатах вартує дорожче за золото, на +785,99% дорожчий, ніж в середньому з поміж 50 країн, що були досліджені. Японія з показником + 371,78% та Чилі ‒ +182,65%, дві країни з найвищою ціною у світі на вказаний препарат. З іншого боку переліку Ірландія (-90,57%), Єгипет (-89,24%) та Аргентина (-81,42%) ‒ країни, де Віагра найбільше доступна. Протизаплідні таблетки Ясмін (Yasmin) виявились значно дорожчими у США (+ 785,99%), Японії (+785,99%) та Чилі (+182,65%), а найдешевшими Єгипті (-73,18%), Нідерландах (-55,68%) а також Індії (-54,94%).

Джерело: www.healthgazette24.com

 

Повернутися до списку новин