Пройшов стислий курс «Теорія та практика GMP»

22.06.2018

Пройшов стислий курс «Теорія та практика GMP»

Протягом трьох днів 19-21 червня 2018 року ДП «УФІЯ» було проведено навчання в рамках стислого курсу «Теорія та практика GMP».  

В якості тренерів виступили заступник директора з якості ДП «УФІЯ» Олексій Сухомлинов та головний експерт відділу науково-технічних експертиз та інспектування Євген Резцов, фахівці з питань GMP/GDP, з багаторічним міжнародним інспекторським досвідом.

У рамках курсу слухачі в доступній і фаховій формі отримати систематизовану інформацію про сучасні вимоги GMP з урахуванням останніх змін та кращих міжнародних практик. Зокрема, в рамках семінару було висвітлено основні питання функціонування фармацевтичної системи якості, вимоги до персоналу, виробничих комплексів, оцінки ризиків якості в фармацевтичному виробництві, основ кваліфікації та валідації, тощо.

Під час інтерактивної частини семінару слухачі змогли на реальних прикладах удосконалити знання, відпрацювати практичні навички в окремих питаннях GMP, які викликають найбільші складнощі у підприємств-виробників, а також з’ясувати питання практичної інтерпретації інспекторами окремих вимог належних практик.

Особливість даного навчання полягає саме у значній практичній роботі, вирішенні практичних завдань та розборі цікавих кейсів, у комунікації з практикуючими інспекторами/аудиторами та діалозі між усіма учасниками заходу, у ході якого вони мають змогу обмінюватись думками та досвідом з власної професійної діяльності. Вказаний підхід продемонстрував значну ефективність в плані підвищення професійного рівня слухачів. Також даний курс є гарним підґрунтям для успішної підготовки до проведення GMP-інспектувань/аудитів з боку замовників та регуляторних органів.

По закінченню семінару всі учасники отримали відповідні сертифікати, що підтверджують опановані компетенції.

             

 

Повернутися до списку новин