Урядом знято обмеження на максимальну націнку для медичних виробів

06.03.2019

Урядом знято обмеження на максимальну націнку для медичних виробів

6 березня Уряд України провів так званий 8-ий дерегуляційний Кабмін, присвячений питанням покращення бізнес-клімату в Україні.

В рамках дерегуляційного засідання Уряд скасував обмеження на максимальну надбавку на ціну медичних виробів (включаючи обладнання), які купуються за кошти державного бюджету. Раніше вона не повинна була перевищувати 10% від закупівельної ціни.

«МОЗ дослідило питання механізму державного цінового регулювання медичних виробів у країнах-членах ЄС та інших і не виявило жодних інструментів державного цінового регулювання на медичні вироби, які закуповуються за бюджетні кошти. Скасування цієї норми дозволить запровадити ринкові механізми ціноутворення на медичне обладнання та усуне дефіцит якісного медобладнання на ринку», ‒ пояснив Степан Кубів. 

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що існування вказаної націнки створювало ситуацію, коли успішні іноземні виробники в Україні ставали збитковими й через це не сплачували податки, а насправді імпортери такого обладнання залишали весь прибуток за кордоном. 

Нагадуємо, що 13 березня ДП «УФІЯ» проводить семінар «Медичні вироби: заходи державного нагляду (контролю) чого чекати в 2019» за участі представників МОЗ, Держлікслужби та призначеного органу з оцінки відповідності. На семінарі ви зможете дізнатись актувальну інформацію щодо сфери контролю медичних виробів, а також задати нагальні питання безпосередньо представнкам регуляторної сфери та експертам. Реєструйтеся за посиланням http://gmpcenter.org.ua/events/seminar-medichni-virobi-zahodi-derzhavnogo-nagljadu-kontrolju-chogo-chekati-v-2019

За матеріалами www.kmu.gov.ua

 

Повернутися до списку новин