Нормативно-правова база, що регулює діяльність комунальних аптек в Європейському регіоні ВООЗ

09.10.2019

Нормативно-правова база, що регулює діяльність комунальних аптек в Європейському регіоні ВООЗ

Європейське регіональне бюро ВООЗ підготувало публікацію з оглядом нормативно-правової бази, що регулює діяльність комунальних аптек в Європейському регіоні станом на 2019 рік.

У звіті подано огляд основних можливих компонентів і положень нормативно-правової бази, що регулює діяльність комунальних аптек в Європі. У ньому аналізуються різні підходи до ліцензування комунальних аптек, відкриття нових аптек і умов володіння, а також можливі обмеження з точки зору горизонтальної та вертикальної інтеграції. У доповіді наведено основні рамки, що визначають вимоги до організації роботи комунальних аптек (години роботи, персонал, приміщення та обладнання, що надаються послуги та ідентифікація аптек) і видам їх діяльності. Також в ньому описані положення, що регулюють можливі альтернативні способи відпуску лікарських засобів (без рецептурні та рецептурні препарати, відпуск ліків лікарями і онлайн-продажі). Наприкінці доповіді наведено огляд потенційних зацікавлених сторін, залучених в нормативно-правове регулювання діяльності комунальних аптек, з описом їх основних завдань та функцій.

З повним текстом звіту на англійській мові можна ознайомитися за посиланням: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/326394/9789289054249-eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y&ua=1

 

Повернутися до списку новин