Маркування за стандартом SI відтерміновано

02.01.2019

Маркування за стандартом SI відтерміновано

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ) продовжило до 1 січня 2021 р. перехідний період щодо обов’язкового маркування продукції літерами латинського та грецького алфавіту. Ліки залишатимуться в обігу із затвердженим маркуванням відповідно до наказу МЕРТ від 18.12.2018 р. № 1938, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 26.12.2018 р. за № 1477/32929, яким відтерміновано введення в дію наказу МЕРТ України № 914.

В Міністерстві охорони здоров’я відмічають, що МЕРТ не є уповноваженим органом у сфері регулювання обігу ліків. Наразі ведуться перемовини з метою вивести лікарські засоби з сфери дії з наказу МЕРТ № 914.

МОЗ України вважає, що зміна мови написання міжнародних позначень одиниць вимірювання при маркуванні лікарських засобів, в тому числі дозування, є недоцільною та може стати незрозумілою для пацієнтів.  

Відповідно до Конституції України державною мовою в Україні є українська, тому цілком природно, що позначення одиниць вимірювання медикаментів та їх складових зазначені українською мовою.

Позиція Міністерства не суперечить євроінтеграційному напрямку України, зокрема - положенням статті 58 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

За матеріалами moz.gov.ua

 

Повернутися до списку новин