Експерт ДП "УФІЯ" пройшов навчально-тренувальний курсу в рамках програми ВООЗ – Global Learning Opportunities

13.07.2018

Експерт ДП

У період з 19 по 27 червня 2018 року у м. Сеул та м. Осонг (Південна Корея) відбувся навчально-тренувальний захід на тему «Поглиблений курс проведення GMP інспекцій». Курс складався з двох частин: теоретичної, яка проходила з 19 по 22 червня 2018 року у м. Сеул (лекції), та практичної, яка проходила з 25 по 27 червня 2018 року у м. Осонг (моделююче інспектування підприємства «Green Cross»). У заході взяв участь заступник начальника відділу науково-технічних експертиз та інспектування ДП «УФІЯ» Віталій Ласков.

Зазначений курс був організований за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (WHO) і проводився Міністерством з безпеки харчових продуктів та лікарських засобів Південної Кореї (MFDS) в рамках всесвітньої навчальної програми ВООЗ – Global Learning Opportunities (GLO).

Навчання було присвячений розгляду загальних основ GMP та підходам до інспектування виробників вакцин з урахуванням їх специфічних характеристик, а також набуття практичних навичок щодо безпосереднього проведення інспекцій на відповідність вимогам GMP. Курс мав досить насичену програму з широким охопленням актуальних питань GMP, технік та собливостей проведення перевірок виробників лікарських засобів. По закінченні теоретичної частини було проведено письмове тестування слухачів, яке складалося приблизно з 300 питань та практичних завдань. Керівником курсу виступав професор Чунг Кіл Лі (Chung Keel Lee), спеціальний радник міністра MFDS, консультант ВООЗ.

В навчально-тренувальному курсі приймали участь представники регуляторних органів Саудівської Аравії, Південної Кореї, В'єтнаму, Монголії, Російської Федерації. Протягом лекційних зайнять було передбачено всебічне обговорення розглянутої тематики, в тому числі отримання відповідей на запитання від доповідача. В рамках тренувального інспектування в кінці кожного дня проводилось обговорення спостережень між учасниками та керівником курсу, а також представниками підприємства.

Основною метою курсу було посилення знань та навичок щодо проведення GMP інспекцій виробників вакцин з метою їх подальшого використання у роботі.

Більш детальну інформацію з вищеописаної тематики ви зможете отримати відвідавши наші заходи в рамках яких ми на постійній основі ділимося даними та досвідом отриманим нашими експертами під час міжнародного навчання, семінарів ЕСА, заходів PIC/S, тощо. З переліком найближчих заходів ви можете ознайомитись на нашому сайті в розділі семінари та тренінги, а також на сторінці в мережі Фейсбук.

 

Повернутися до списку новин