FDA розробляє план впровадження блокчейн та технологій штучного інтелекту

27.08.2019

FDA розробляє план впровадження блокчейн та технологій штучного інтелекту

Управлінням з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (FDA) планує впровадити блокчейн, технології машинного навчання для поліпшення процесу аналізу і відкликання лікарських засобів.

Головний заступник комісара FDA Емі Абернеті (Amy Abernethy) заявила, що агентство прагне модернізувати методи взаємодії постачальників медичних послуг, виробників ліків та регуляторних органів. За її словами, FDA планує розгорнути використання штучного інтелекту, API-інтерфейсів і блокчейн технологій в рамках своїх зусиль з модернізації, які можуть вплинути на процес аналізу нових лікарських засобів.

«Я хочу, щоб FDA налагодили роботу власного технічний центр, щоб технології могли бути впроваджені, а ми стали більш гнучкими і ефективними. Нам необхідно мати загальні інтерфейси з індустрією, щоб ми могли передавати дані між нашими організаціями, а також проводити спільну перевірку та інші операції », ‒ зазначила Абернеті.

Абернеті також розповіла систему зв'язку, в якій регулюючим органам надається інформація і дані в режимі реального часу. Це прискорить процес перевірки, оскільки агенти FDA зможуть одночасно обмінюватися повідомленнями з виробниками лікарських засобів. Крім того, покращений нагляд за медичними продуктами допоможе «визначити, що певні ліки повинні бути відкликані, а для якихось продуктів слід змінити етикетку. Абернеті зазначила, що з поліпшеними потоками даних медицина може стати більш орієнтованою на пацієнта. Вона повідомила, що в найближчі кілька місяців буде розроблено план модернізації підходу FDA до використання технологій в регуляторній діяльності, включаючи розгляд заявок на медичні препарати.

За матеріалами: www.fda.gov

 

Повернутися до списку новин