ДП «УФІЯ» працюватиме над створення Національних стандартів належної аптечної практики

28.05.2019

ДП «УФІЯ» працюватиме над створення Національних стандартів належної аптечної практики

Наказом МОЗ України від 17.05.2019 р. № 1132 утворено Робочу групу з питань розробки Національних стандартів з належної аптечної практики (далі — Робоча група). Міністерство ставить за мету створення та впровадження Національних стандартів належної аптечної практики, забезпечення якості лікарських засобів та фармакотерапії.

Очолив Робочу групу Роман Ілик, заступник міністра охорони здоров’я України, заступником голови став Олександр Комаріда, генеральний директор фармацевтичного директорату МОЗ України. Представником ДП «Український фармацевтичний інститут якості» виступатиме Максим Володій, заступник директора з навчально-методичної роботи. До складу групи також заплановано долучити по два представники від МОЗ України й Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та по одному представнику від Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата», КП «Фармація» та «Щотижневика АПТЕКА».

Наказом передбачено, що перше засідання Робочої групи має відбутися протягом одного місяця з дня підписання даного документу, наступні засідання проводитимуться по мірі необхідності. Також передбачена можливість залучати до діяльності Робочої групи спеціалістів та представників інших міністерств, державних органів, спеціалізованих установ, громадських і міжнародних організацій, експертів.

На пана Ілика також покладається обов’язок щодо супроводу та подальшого доопрацювання із зацікавленими сторонами розроблених Робочою групою Національних стандартів з належної аптечної практики та проектів нормативно-правових актів, необхідних для впровадження Національних стандартів з належної аптечної практики.

Джерело: moz.gov.ua

 

Повернутися до списку новин