Депутати пропонують заборонити закупівлі російських ліків і медичних виробів

22.06.2018

Депутати пропонують заборонити закупівлі російських ліків і медичних виробів

Народні депутати України, члени депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук, Андрій Лозовий та Дмитро Лінько виступили з ініціативою заборонити бюджетні закупівлі ліків та медичних виробів, вироблених у Росії. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України 18 червня 2018 р. за № 8493.

Проектом закону пропонується заборонити як українським установам, організаціям, підприємствам будь-якої форми власності, так і спеціалізованим, у тому числі зарубіжним організаціям, закупівлі за державні кошти лікарських засобів та медичних виробів, які:
    - виробляються на території Російської Федерації;
    - постачаються установами, організаціями, підприємствами, зареєстрованими на території Російської Федерації;
    - постачаються установами, організаціями, підприємствами, кінцевими бенефіціарами та/або керівниками яких є громадяни Російської Федерації.

На думку ініціаторів, такий крок сприя­тиме недопущенню прямого та/або опосередкованого фінансування діяльності Російської Федерації за кошти державного бюд­жету України.

Минулого року з подіб­ною ініціативою вже виступало МОЗ України, яке звернулося до Уряду з пропозицією розглянути питання щодо призупинення ввезення на територію України та обігу на віт­чизняному ринку препаратів російського виробництва, а також підприємств — виробників лікарських засобів, що розташовані на окупованих територіях України.

За матеріалами «Щотижневика АПТЕКА».

 

Повернутися до списку новин