Cукупний середньорічний темп зростання продажів препаратів медичної марихуани до 2025 року становитиме 81,3%

27.11.2019

Cукупний середньорічний темп зростання продажів препаратів медичної марихуани до 2025 року становитиме 81,3%

Відповідно до звіту британської аналітичної компанії GlobalData обсяг продажів схвалених препаратів на основі медичної марихуани в США, на п'яти найбільших європейських ринках (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія і Великобританія), в Канаді, Ізраїлі та Австралії склав мінімум 50 млн дол. США у 2018 році.

За прогнозами експертів, до 2025 року сукупний середньорічний темп зростання (CAGR) становитиме 81,3%, що в грошовому вираженні складе 3,2 млрд дол. США.

Як говориться в звіті, у фармацевтичній розробці 11 експериментальних препаратів на основі медичної марихуани, які проходять завершальні стадії клінічних досліджень. Очікується, що препарати Zygel (cannabidiol) і Lenabasum від компаній Zynerba Pharma і Corbus Pharma з'являться на американському та європейському ринках вже в 2021 році.

Обидва препарати отримали статус пріоритетного розгляду і орфанний статус від FDA. Аналітики вважають, що обсяг продажів Zygel і Lenabasum в 2025 році складе 417 млн ​​дол. США і 771 млн дол. США відповідно.

Препарати призначені для лікування широкого спектру захворювань, в т.ч. спадкових, опорно-рухового апарату, а також аутоімунних захворювань.

За словами аналітика GlobalData Магдалени Краббе, багато пацієнтів з такими захворюваннями ‒ діти. У цих препаратів є великий ринковий потенціал в разі, якщо у них не буде побічних ефектів з боку психіки, що дуже хвилює лікарів і пацієнтів.

Більшість з розроблюваних препаратів на основі медичної марихуани не містить психотропних інгредієнтів.

Джерело: pharmvestnik.ru

 

Повернутися до списку новин