Відбувся семінар-практикум «Нові вимоги щодо ліцензування діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та дотримання ліцензійних умов»

30.01.2020

Відбувся семінар-практикум «Нові вимоги щодо ліцензування діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та дотримання ліцензійних умов»

30 січня команда ДП «УФІЯ» за підтримки Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) провела семінар-практикум «Нові вимоги щодо ліцензування діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та дотримання ліцензійних умов».

В якості викладача виступила заступник начальника Управління – начальник відділу ліцензування діяльності з обігу підконтрольних речовин Управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Держлікслужби Надія Лисенко.

Свій виступ пані Лисенко розпочала з детального огляду чинного законодавство у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів. Доповідачка приділила значну увагу Закон України від 02.10.2019 № 139-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності», що набрав чинності 18.12.2019, він зокрема, вносить зміни до законів України: «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори». Додатково було проведено та представлено аналіз змін стосовно переліку документів, які потрібно додавати до заяви про отримання ліцензії.

Пані Лисенко представила слухачам найбільш поширені порушення вимог ліцензійних умов з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів за результатами перевірок Держлікслужби у 2019 році. Типові порушення були детально охарактеризовано та розібрано з наданням відповідних рекомендацій щодо їх уникнення в практичній діяльності.

Захід відбувся зі жвавим обговоренням, великою кількістю практичних питань та відкритою дискусією щодо проблемних моментів. Учасник відзначили продуктивність та висловили необхідність подальшого проведення таких зустрічей з метою обговорення актуальної проблематики обігу підконтрольних речовин.

          

 

Повернутися до списку новин