Семінар "Вимоги​ ​до ​​системи ​​управління ​​якістю​ ​медичних ​​виробів ​​згідно нової​​ версії​​ міжнародного ​​стандарту ISO​​13485:​​2016​​​ та ​​практичні​​ аспекти​​ ринкового​​ нагляду медичних​​ виробів"

26.10.2017

Семінар

20 жовтня ДП УФІЯ спільно з фахівцями Держлікслужби України провели професійний семінар, присвячений оновленим вимогам​ ​до ​​системи ​​управління ​​якістю​ ​медичних ​​виробів ​​згідно нової​​ версії​​ міжнародного ​​стандарту ISO​​13485:​​2016​​​.

Семінар відкрився привітальним словом Першого заступника Голови Державної служби України з лікарських засобів Цілини В.В. і складався з наступних блоків: 

- Вимоги до системи управління якістю медичних виробів згідно нової версії​​ міжнародного​​ стандарту ISO​​13485:​​2016, а також вимоги до визначення та управління ризиками і принципи ризик-менеджменту висвітлювала Домницька В. К., декан Інституту підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської академії технічного регулювання та якості.

- Вона ж також ознайомила слухачів із спеціальними та ​​додатковими​ ​вимогами​ ​системи ​​управління ​​якістю​ ​медичних виробів ​​​згідно ​​​міжнародного​ ​стандарту​​ ISO​​13485:​​2016.

 - В.о. начальника Держслужби лікарських засобів та контролю за наркотиками в м. Києві Чуб Р.В. розповів слухачам про практичні аспектами ринкового нагляду медичних виробів ДЛС і характерні порушеннями та невідповідностями вимогам Технічних регламентів щодо медичних виробів в частині маркування.

- Від ​головного спеціаліста юридичного відділу Косенко Ю.В. слухачі дізналися про відповідальність за порушення законодавства про державний ринковий​​нагляд​​ та ​​про ​​загальну​​ безпечність​​ нехарчової ​​продукції.

Модерувала курс особисто директор ДП УФІЯ Кричевська Олена Яківна. 
      

Повернутися до списку новин