Роман Ісаєнко взяв участь у засіданні Комітету PIC/S

11.04.2019

Роман Ісаєнко взяв участь у засіданні Комітету PIC/S

9-10 квітня 2019 року Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Роман Ісаєнко взяв участь у засіданні Комітету Міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme – PIC/S), що проходив у м. Женева, Швейцарська Конфедерація.

У ході засідання представники Комітету PIC/S офіційно поінформували Голову Держлікслужби щодо успішного проходження Держліслужбою оцінки на дотримання вимог PIC/S та визнання відповідності системи якості регулятора.

В рамках заходу також було призначено доповідачів (аудиторів) для роботи над заявою регуляторного органу Республіки Бангладеш (Bangladesh's Directorate General of Drug Administration ‒ DGDA) щодо підготовки до вступу в PIC/S. DGDA подало відповідні документи в лютому 2019 року.

Нагадаємо, що у період 22-26 жовтня 2018 р. аудиторською групою РIC/S була проведена стандартна повторна оцінка Держлікслужби на відповідність вимогам РIC/S. У складі групи працювали Ана Ріта Мартінс (Ana Rita Martins) – Національна агенція лікарських засобів та виробів медичного призначення Португалії, Еллен Чен (Ying Chen Ellen) – Адміністрація харчових продуктів і лікарських засобів Міністерства здоров’я та добробуту Тайваню, Хенінг Петерсен (Petersen Henning Willads) – Агенція з лікарських засобів Данії.

Довідково:
PIC/S (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme) ‒ міжнародна Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій, створена в 1970 році, що наразі включає 52 регуляторні органи із різних країн в тому числі й Держлікслужбу України. PIC/S — це міжнародний інструмент взаємодії між країнами та регуляторними органами у сфері контролю якості лікарських засобів (національними фармацевтичними інспекторатами), які забезпечують разом активну співпрацю, гармонізацію процедур та законодавства у царині Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice — GMP), інспектування та ліцензування. Україна в особі Держлікслужби є повноправним членом PIC/S з 1 січня 2011 р.

За матеріалами: www.picscheme.org, dls.gov.ua

 

Повернутися до списку новин