Науково-практична конференція «Практичні аспекти імпортно-експортних операцій у сфері обігу підконтрольних речовин (наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів)»

28.11.2018

Науково-практична конференція «Практичні аспекти імпортно-експортних операцій у сфері обігу підконтрольних речовин (наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів)»

27 листопада ДП «УФІЯ» за підтримки Держлікслужби провели науково-практичну конференцію «Практичні аспекти імпортно-експортних операцій у сфері обігу підконтрольних речовин (наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів)».

Доповідачами виступили директор ДП «УФІЯ» Олена Кричевська, начальник управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Держлікслужби Ігор Стасюк, головний спеціаліст відділу квотування та видачі дозволів на ввезення, вивезення або транзиту підконтрольних речовин Держлікслужби Вадим Кравченко, головний інспектор Департаменту протидії наркозлочинності Національної Поліції України Андрій Джумак.

Захід розпочався з вітального слова директора ДП «УФІЯ» Олени Кричевської. Під час своєї доповіді пані Кричевська зробила короткий огляд діяльності підприємства та більш детально зупинилася на питаннях проведення спеціалізованих експертизи для видачі експертних висновків на право ввезення на територію України, вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Також вона відзначила, що активний інтерес зацікавлених сторін до заходу підтверджує важливість тематики конференції та загалом питань обігу підконтрольних речовин.

Ігор Стасюк розпочав власну доповідь з огляду членства України в міжнародних організаціях й продемонстрував логіку певних вимог законодавства та регуляторного органу у відповідності до міжнародних норм. Доповідач охопив питання ліцензування, вимог щодо обліку підконтрольних речовин, питання звітності та типових порушень нормативних вимог. Пан Стасюк поінформувала учасників про законодавчі новації останніх років та окреслив перспективні плани подальших змін.

Головний спеціаліст Держлікслужби Вадим Кравченко зосередив свою увагу на практичних питаннях експертно-імпортних операцій та підготовки відповідної документації суб’єктами господарювання. Зокрема, детально висвітлив проблематики визначення квот на наркотичні засоби, психотропні речовини та видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Окремо спікер зупинився на помилках, які найчастіше допускають суб’єкти господарювання при заповненні заяв та надав актуальні рекомендації щодо коректного оформлення документів.

Головний інспектор Національної Поліції України Андрій Джумак коротко висвітлив питання видачі дозволів на використання об'єктів і приміщень, призначених для провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів,а також роботи щодо виявлення порушень у цій сфері. Він звернув увагу на зміни стосовно вимог до вказаних приміщень, що вступили в силу у відповідності до Наказу МВС України № 52 від 29.01.2018.

Захід відбувся з досить жвавим обговорення та відкритою дискусією щодо назрілих питань. Учасник відзначили продуктивність та висловили необхідність подальшого проведення таких зустрічей з метою обговорення актуальної проблематики обігу підконтрольних речовин.

                         

 

Повернутися до списку новин