Міжнародний семінар з гендерних питань в рамках Рішельє-форуму

27.09.2023

Міжнародний семінар з гендерних питань в рамках Рішельє-форуму

Одним з пріоритетів публічної служби України є забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Це запорука інституційної стабільності, професійного зростання державних службовців і розвитку управлінського потенціалу країни. Такі питання обговорювалися під час міжнародного семінару «Трансформація жіночого лідерства в умовах війни: нові виклики та перспективи», який відбувся в рамках 15-го Рішельє-форуму публічної служби.

Формування відповідального жіночого лідерства у публічному управлінні в умовах воєнного стану, менторство як інструмент формування такого лідерства, успішні освітні кейси з професійного навчання з питань забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок – такі питання були ключовими під час тематичних панелей. Учасниками стали уповноважені особи/координатори з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, представники підрозділів, що опікуються питаннями ґендерної рівності, посадові особи місцевого самоврядування, освітяни та експерти. Держлікслужбу представляв заступник Голови Володимир Короленко.

Серед спікерів були заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва, заступниця Представниці ООН Жінки в Україні Джулія Бруссард, заступник Представника Фонду ООН в галузі народонаселення Павло Замостян, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, голова НАДС Наталія Алюшина.

Особистими історіями незламності поділилися Наталія Шамрай, голова Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, Алла Кадирова, староста с. Рудня Великодимерської громади Київської області, Світлана Гарнадко, староста Петрівського старостинського округу  Дніпропетровської області, Людмила Костюк, голова Кочубеївської громади Херсонської області, Тетяна Козирська, керівник апарату Херсонської обласної державної адміністрації, Наталія Дзяйло, начальник управління фінансового забезпечення апарату Херсонської ОДА. Вони, як і мільйони інших жінок-українок, є неймовірними героїнями, які в умовах воєнного стану виявили надзвичайні фаховість і жертовність у забезпеченні державних функцій.

 

джерело

Повернутися до списку новин