Китай посилив контроль якості і безпеки вакцин

03.07.2019

Китай посилює контроль якості і безпеки вакцин

29 червня на 11-й сесії Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників 13-го скликання було прийнято закон, що посилює контроль над виробництвом вакцин та закріплює серйозне покарання за підробку, виготовлення або розповсюдження неякісної продукції, передає Сіньхуа. Вказаний закон почне діяти з 1 грудня 2019 року.

Згідно нових вимог нагляд охопить весь процес роботи з вакцинами, від розробки до їх виробництва, розповсюдження та застосування. Також, за новим законом, для посилення нагляду за вакцинами пропонується створити на центральному та регіональному рівнях спеціалізовані інспекційні групи з фахівців у галузі фармацевтики. Для підвищення прозорості запропоновано введення електронної системи відстеження вакцин від виробника до споживача. Дані про вакцину, включаючи інформацію про її термін придатності, дату використання, медичних працівників, які випускають вакцини, а також їх одержувачів, повинні бути зафіксовані і зберігатися протягом не менше п'яти років після закінчення терміну дії вакцини. Також власників ліцензій зобов'язали своєчасно публікувати інформацію про вакцини на власних веб-сайтах, включаючи інструкції та маркування продукції, рекламації, інформацію про відкликання та результати перевірок.

Прийняття документу є результатом виконання зобов’язань взятих КНР щодо реформування системи контролю за виробництвом вакцин після недавніх скандалів, пов'язаних з фальсифікацією даних і результатів інспекційних перевірок китайськими виробниками.

За матеріалами: news.cn

 

Повернутися до списку новин