Держлікслужба – участь у засіданні Комітету Сторін Конвенції MEDICRIME

06.12.2023

Держлікслужба – участь у засіданні Комітету Сторін Конвенції MEDICRIME

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками забезпечує постійну взаємодію з міжнародними інституціями, спрямовану на боротьбу з фальсифікованими лікарськими засобами.

Зокрема, одним із ключових питань, яке розглядалось на Сьомому пленарному засіданні Комітету Сторін Конвенції MEDICRIME, 28-29 листопада п.р., – було застосування терміну «фальсифікований» замість «субстандартний» стосовно лікарських засобів.

Також обговорено злочинну діяльність, що призводить до витоку лікарських засобів з ланцюга постачань та визначено три компонента, які вимагають відповідних заходів, а саме: посилення взаємодії та залучення зацікавлених сторін; більш ефективне виконання зобов’язань, окреслених Конвенцією MEDICRIME, а також розширення спільноти MEDICRIME.

Просування Конвенції включає активне залучення відповідних національних контактних пунктів та уповноважених органів влади, обмін інформацією, профілактичні заходи, а також посилення міжнародного співробітництва.

У ході засідання учасники обговорили приклади кращих практик з протидії фальсифікатам та привернули увагу до необхідності дотримання належних практик, в тому числі: GDP, GCP, GPP, GSP, GMP.

 

джерело

Вернуьтся к списку новостей

Другие новости

11.07.2018

23.08.2019